Over Maria van der Sar

Reading, healing, shiatsu, contact met overledenen

 

Home » Shiatsu, iets voor u?

Is shiatsu in de omgeving van Tilburg iets voor u?

De shiatsu die wordt aangeboden in Tilburg is in de eerste plaats een geneeswijze. Daarnaast is Iokai shiatsu altijd fijn om te ondergaan en is de pijn bij een behandeling afwezig of zoveel mogelijk beperkt. U hoeft voor deze vorm van therapie niet ziek te zijn. Shiatsu therapie versterkt of herstelt het evenwicht tussen de meridianen. Dit versterkt uw basisconditie en vitaliseert, ontspant, kalmeert en verbetert het lichaamsbewustzijn. Zowel voor zieken als gezonden werkt dit positief. Het kan een diepgaand effect op uw leven hebben doordat het ondergaan van shiatsu therapie in Tilburg u bewuster leert omgaan met uw eigen lichaam en leefwijze.

Wanneer biedt shiatsu therapie in de regio Tilburg uitkomst?

Shiatsu therapie is aan te raden bij diverse lichamelijke klachten, zoals vatbaarheid voor griep en verkoudheid. Daarnaast helpt deze therapie bij:

Ook op klachten van emotionele aard heeft shiatsu therapie in de praktijk in Tilburg een balancerende werking. Denk daarbij bijvoorbeeld aan klachten als depressie, overgevoeligheid, angsten, rusteloosheid en spanning als gevolg van rouwverwerking.

Verlicht diverse fysieke klachten met een effectieve behandeling

Kinderen kunnen veel baat hebben bij shiatsu therapie in de ondersteuning van hun ontwikkeling en voor meer specifieke klachten zoals bedplassen, obstipatie, astma en angstaanvallen. Shiatsu kan ook verlichtend of genezend werken bij chronische aandoeningen, zoals ME. Daarbij verlicht het onder andere spier- en gewrichtsklachten die gepaard gaan met reuma en fybromyalgie. Ook voor klachten als rugpijn, huidirritaties, spijsverteringsproblemen, migraine en onvruchtbaarheid bieden de behandelingen uitkomst. Verder verlicht het problemen die gepaard gaan met menstruatie, zwangerschap en de overgang.

Hoe werkt shiatsu?

Als u bij mij voor het eerst komt, stel ik u vragen over de aard en omvang van uw klachten en over uw leefwijze. Daarna voel ik aan uw buik (Hara) en aan uw pols op welke meridianen de doorstroming van de vitale energie (Ki) het meest verstoord is. Meridianen zijn energiebanen die over het lichaam en door de organen lopen en waardoor de vitale energie stroomt. Een vrije, onbelemmerde circulatie van Ki bevordert uw gezondheid. De conditie van de meridianen is dus een weerspiegeling van iemands functioneren op allerlei niveaus.

Het belang van gezonde meridianen

Meridianen zijn niet alleen een weerspiegeling van de conditie, maar met behulp van shiatsu therapie kunnen zij weer open gaan staan voor een goede doorstroming van de energie. Ook de onderlinge verhouding tussen de meridianen is van belang: zwakte op de ene plek geeft te veel energie op een andere. Een meridiaan kan overbelast zijn met Ki, waardoor klachten ontstaan zoals spanning in de nek. Door een meridiaan kan zo weinig Ki stromen dat we hem zwak gaan noemen. Hierbij ontstaan klachten als hoofpijn, RSI en menstruatieproblemen.

De behandeling van overbelaste en zwakke meridianen

Zowel de overbelaste als de zwakke meridianen kunnen behandeld worden. Een uitgeputte meridiaan moet indirect benaderd worden door één van de complementaire meridianen te behandelen, bijvoorbeeld bij herstel van een verwonding, operatie of een chronische ontsteking van een orgaan. Als ik met mijn behandeling bezig ben, voel ik met de luisterende, ondersteunende hand, wat ik door de behandelende, actieve hand teweeg breng. Shiatsu therapie wordt meestal gegeven op een matras (fouton) op de grond, terwijl de klant op zijn of haar rug of buik ligt in de praktijk in Tilburg. Maar u kunt ook zitten tijdens een behandeling, op een gewone stoel of een speciale massagestoel.

Andere shiatsu technieken die uw gezondheid bevorderen

Ik werk niet alleen met meridianen. Tot shiatsu behoren ook mobilisaties. Door een lichaamsdeel te bewegen en tegelijkertijd te drukken op een punt van een meridiaan, wordt een verstoring in de energiebaan opgeheven. Een goede ademhaling wordt ingeoefend. Daarnaast schrijf ik meridiaanstrekkingen en oefeningen voor die onder andere ontwikkeld zijn door de yogaleraar Bert Lemeer. Ook ontleen ik oefeningen aan de klassieke Pilates-methode. Er worden dus verschillende technieken ingezet die ervoor zorgen dat u weer lekker in uw vel gaat zitten.

Verbeter uw gezondheid en voorkom klachten

Kan uw gezondheid wel een opkikker gebruiken? Of wilt u klachten voorkomen die gepaard gaan met overbelaste of verzwakte meridianen? Kom dan langs voor shiatsu therapie bij mijn praktijk in Tilburg. Door middel van een effectieve behandeling pak ik uw klachten gericht aan. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die shiatsu u te bieden heeft, of heeft u een vraag over deze therapie? Neem dan gerust contact met mij op door te bellen naar 013-4676554. Ik beantwoord uw vragen graag.

Interessante link:

www.iokai-shiatsu.nl

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland
A-licentie van de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren
AlternatieveGenees- en Behandelwijzen
AGB-code: 90028549

Relevante diploma’s:

Pedagogische Academie
Sociale Academie met Post-hbo maatschappelijk werk
Iokai shiatsu therapeut
Healing certificaat
Reading certificaat
Pilates certificaat

Social media

Maria Van der Sar