Shiatsu en vermoeidheid

Reading, healing, shiatsu, contact met overledenen
Home » Shiatsu en vermoeidheid

 

Shiatsu en vermoeidheid

Een cliënt kwam bij me toen hij al 7 maanden thuis was. Hij kreeg psychologische ondersteuning en was al gestart met ademhalingsoefeningen om te ontspannen. Hij was moe, kon zich niet concentreren. Klussen knipte hij in stukken, maar toch kwamen ze vaak niet af.

Bij mijn eerste onderzoek constateerde ik dat de maagmeridiaan leeg was en de blaasmeridiaan te vol. Er was veel spanning rond zijn middenrif. Bij de eerste behandelingen gebruikte ik de galblaasmeridiaan als een mediator, om ze beide wat meer in balans te krijgen. Al tijdens de derde behandelingen ging met name zijn middenrif zich ontspannen. Na nog een aantal behandelingen bleef die spanning ook thuis weg. Hij werd ook rustiger in zijn hoofd en kon een gestelde taak of klus met steeds minder rustpauzes afmaken. Na 10 behandeling voelde hij zich steeds beter. Inmiddels heeft hij zijn werk hervat en hij komt af en toe nog eens langs bij wijze van preventie zoals hij zegt.

Een vrouw met jonge kinderen en een parttime baan was ziek en vermoeid. Een jaar geleden was haar moeder na een ziekbed overleden. Haar levermeridiaan was overbelast. Door afwisselend de maag- en galblaasmeridiaan te stimuleren kwam de levermeridiaan weer in balans. Ze kon na 4 behandelingen weer aan het werk en heeft het gevoel dat ze de wereld weer aan kan.

Een vrouw met de diagnose ME. Ze moest elke middag rusten en pijnstillers slikken. Ze probeerde haar man zo goed en zo kwaad te ondersteunen in hun eigen zaak en op vakanties kon ze weinig beginnen. In het eerste jaar kwam ze wekelijks: de levermeridiaan was uitgeput. Ik behandelde meestal de maagmeridiaan en een enkele keer de galblaasmeridiaan. In het tweede jaar hebben we afwisselend de ene week oefeningen gedaan. Dat waren vooral meridiaanstrekkingen. De andere week werd een behandeling gegeven. In de loop van het tweede jaar slikte ze steeds minder pijnstillers. In het derde jaar kon ze steeds meer in de winkel doen. Ze kreeg meer zelfvertrouwen. Ik bleef in mijn behandeling meestal gericht op de maagmeridiaan en de galblaasmeridiaan op voeten en benen. Na 3 jaar werden de behandelingen korter en kwam ze nog maar elke 14 dagen. Intussen is ze een stralende actieve vrouw die 8 keer per jaar voor een korte behandeling komt. Ze werkt en skiet.

Shiatsu - Maria van der Sar

Interessante link:

www.iokai-shiatsu.nl

Lid van Shiatsu Vereniging Nederland
A-licentie van de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren
AlternatieveGenees- en Behandelwijzen
AGB-code: 90028549

Relevante diploma’s:

Pedagogische Academie
Sociale Academie met Post-hbo maatschappelijk werk
Iokai shiatsu therapeut
Healing certificaat
Reading certificaat
Pilates certificaat

Social media

Maria Van der Sar